Tillbaka

Göra någon annan till sitt bästa jag!

Published: 2018-10-18 07:37

Med en viss stolthet slår det mig att det är just det här mitt team och jag själv jobbar med varje dag!

Vårt uppdrag är bland annat att utbilda labbingenjörer som arbetar i Göteborg men också på Essity fabriker runt om i hela världen. Vi har lyckats med vårt uppdrag när de kan utföra testmetoderna på ett sådant sätt att vi får pålitliga testresultat som vi kan grunda våra beslut på, oavsett vilken site de jobbar på. Funkar den här blöjan såsom det var tänkt, kan vi sälja produkterna eller måste vi stoppa maskinen och göra om? Det är den typen av viktiga beslut testresultaten ska användas för.

Hur hjälper vi varandra att bli bra? Vad gör jag för att göra mig själv bra?

Det är nu några år sedan som jag läste ”Spela på bästa fot – om att leda med glädje”. Boken är skriven av Pia Sundhage, före detta förbundskapten för damlandslaget i fotboll, och belyser just den typen av frågeställningar som jag som ledare ställs inför. Den ger även konkreta exempel utifrån hennes egna erfarenheter av hur hon som ledare jobbade med laget.

Jag läste den för att jag älskar fotboll. De senaste 35 åren har det dock enbart handlat om att studera spelet från sidan av planen, genom barnens matcher eller från TV-soffan. Men jag är också intresserad av att förstå det som sker i ett lag och runt omkring laget. Från boken kan jag dra många paralleller till mitt jobb som ansvarig för teamet. Till exempel hur skapar jag, tillsammans med teamet, de bästa förutsättningar för att bli det där laget som gör varandra och andra bra? Några självklara saker är att förstå sin roll, andras roll, teamets målsättningar och vad som krävs av alla för att uppnå dem. Det här är inget man bara gör en gång och sedan är det ”fixat” utan detta är ett ständigt pågående arbete i min roll som ledare.

Min målsättning är att bygga ett lag som inte behöver passa bollen till ledaren på bänken utan kan passa den till sin medspelare direkt och gärna då spela bollen på medspelarens bästa fot med sin egen bästa fot.

 Så imorgon när du lämnar arbetet för dagen, fundera då på vem Du gjorde till sitt bästa jag!

 

Författare

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Tillbaka

Mer från Sverige

Anita Hansson

Laboratory Services Manager

Anita Hansson

Laboratory Services Manager

Carpe diem
26 augusti, 2019
Anita Hansson

Laboratory Services Manager

Essity på sociala medier
Mer från Sverige
Anita Hansson

Laboratory Services Manager

Anita Hansson

Laboratory Services Manager

Carpe diem
26 augusti, 2019
Anita Hansson

Laboratory Services Manager