Tillbaka

Ny möjlighet? Säg ja!

Published: 2018-02-02 02:52

Hej!

Medan Erica ligger hemma med magsjuka, influensa och ja… är väldigt sjuk, så passar jag på att blogga!

Det känns som att januari är en typisk sjukmånad. Magsjuka och influensa har varit ett tema det senaste, men som faktiskt har lett till en ny utmanande uppgift för mig!

Ytterligare en av mina kollegor fick influensa strax efter jul. Det medförde att någon behövde hoppa in och hålla i en utbildning som kollegan egentligen skulle ha hållit i. Utbildningar är något som inte står med i min arbetsbeskrivning idag, men något jag personligen tycker är väldigt intressant och kul. Så när jag fick höra att det behövdes någon som kunde vara med och hålla i utbildningen var jag snabb med att visa mitt intresse!

Utbildningen handlade om feedback. Tillsammans med vår lokala ”Learning and Development Manager” skulle vi prata om vikten av att ge feedback, men också att det är minst lika viktigt att kunna ta emot feedback.

Visste du att…

  • Feedback ökar självkännedom
  • Forskning har visat att individer som ber om feedback tenderar att upplevas som mer kompetenta
  • Forskning har även visat att individer som ber om feedback kommer snabbare in i nya roller

Så, börja be om mer feedback!

Jag var väldigt nervös eftersom det var första gången jag höll i en utbildning på Essity, men det gick jättebra! Jag är väldigt glad att jag fick chansen att göra något utanför mina vanliga arbetsuppgifter och även min comfort zone.

När möjligheter dyker upp, vilket jag tycker händer ganska ofta här, så gäller det att våga säga ja till utvecklingen! Jag är glad över att ha en chef som låter mig utvecklas genom att göra saker som inte tillhör det dagliga arbetet och kollegor som tror på mig, för det är då man vågar ta för sig och prova något nytt. Det här är faktiskt en av anledningarna till varför jag trivs så bra på Essity.

Nu ska jag ringa mig sjuka bloggkompis Erica och se om hon är redo för att stå på Charm, arbetsmarknadsmässan på Chalmers den 6-7 februari. Annars kanske jag får gå utanför min comfort zone igen…

Författare

Kommentarer
Anneli
14 februari 2018

Härlig läsning, Anna! Det var verkligen ett nöje att ha dig vid min sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Tillbaka
Essity på sociala medier