Tillbaka

CHARMiga Essity

Published: 2018-02-14 10:21

Hej alla,

Äntligen är jag (Erica) tillbaka efter tre veckors sjukdom och har redan hunnit med massa roligt på jobbet. Jag har varit runt på arbetsmarknadsdagar i Göteborg och Stockholm, varit med under ett filmprojekt för kommande karriärfilmer (som ni kan se på vår instagramsida), planerat inför event vi ska ha för en grupp Chalmerister och jag är även mitt uppe i processen att lägga upp annonser på vår hemsida för sommarjobben vi erbjuder här på Göteborgskontoret. Ja ni hör, och detta är bara under de 2 första veckorna sen jag kom tillbaka!

Ni funderar säkert över rubriken till veckans blogginlägg… Ja, vi är ju väldigt charmiga här på Essity, men det finns en mer logisk förklaring till valet av rubrik. Vi var nämligen med på Chalmers arbetsmarknadsdag som heter CHARM förra veckan vilket är en stor del i mitt Employer branding-arbete. Arbetsmarknadsdagarna, eller mässorna, på universiteten i Sverige är faktiskt ett av mina främsta fokusområden. Förra veckan var det mässor både på Chalmers (CHARM) i Göteborg och Handelshögskolan (Handelsdagarna) i Stockholm som jag koordinerade, och självklart även var med på. Att organisera en mässa är väldigt roligt men det kräver rätt mycket planering. Allt från att bestämma vad som ska finnas i montern och vilka produkter vi ska använda som ”give aways” till att få med kollegor ute i organisationen med olika tjänster och bakgrunder som kan tänka sig att vara med som Essity-ambassadörer i vår monter, utan dem hade det aldrig gått!

Mässorna vi brukar vara med på, har runt 100 företag som ställer ut samtidigt och det är en stor utmaning att sticka ut så att människorna vi träffar kommer ihåg oss och får en bra inblick i hur det är att jobba på Essity. Visst har vi en färgsprakande monter och produkter som vi är väldigt stolta att visa upp och ge bort men det krävs mer än så. Det är lätt att stå och rabbla upp fakta om Essity men det ger ingen insikt i hur det faktiskt är att jobba hos oss. Därför är det viktigt att mina kollegor står med mig i montern och kan berätta hur deras vardag ser ut och om hur de uppfattar kulturen på Essity.

Jag pratar ofta om vår kultur och hur otroligt härlig den är och jag har funderat lite över hur det kommer sig. Hur kan det komma sig att vi, på ett så stort och globalt företag, lyckas behålla en familjär och riktigt trevlig stämning på kontoren? Jag tror jag har kommit på det. Med tanke på att vi jobbar för att människor runt om i världen ska få ett bättre liv genom bättre hygien och hälsa och att de produkter och lösningar vi arbetar med har en viktig roll för att öka välbefinnandet för alla, överallt, tror jag att vi har lyckats samla människor från olika bakgrunder med samma värderingar. Detta tror jag är ett vinnande koncept för att skapa en så stark kultur som vi faktiskt har och det är det jag vill förmedla när vi står på mässorna.

 

En bild från CHARM, arbetsmarknadsmässan på Chalmers i Göteborg, på mig (Erica) tillsammans med några av våra fantastiska ambassadörer!

 

PS. Som jag nämnde tidigare, håll utkik efter våra sommarjobb som kommer att läggas upp på vår hemsida i veckan, både på Göteborgskontoret och ute i våra fabriker i Lilla Edet och Falkenberg!

Nästa inlägg skriver jag tillsammans med Anna igen, är det något speciellt som Du skulle vilja läsa om framöver?

Författare

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Tillbaka
Essity på sociala medier