Tillbaka

Work life balance

Published: 2018-03-02 08:43

We are back in business!

Efter att ha bloggat separat de senast två gångerna är vi äntligen tillbaka och bloggar tillsammans, denna gång om något som ligger oss båda varmt om hjärtat, nämligen work life balance.

Work life balance är ett hett ämne just nu och vi vill börja med att kort förklara vad det innebär för oss, för vi har faktiskt inte riktigt samma syn på det. Att kunna ha kontroll över sitt schema och en flexibilitet i sin vardag, är Annas syn på det hela. Det faktum att Anna bor i Trollhättan gör att hon får en del pendling, vilket innebär sena tåg, långa restider och ja, ni som åker med Västtrafik och SJ förstår. I och med detta har det underlättat otroligt mycket att kunna anpassa sin arbetsdag efter sin vardag, men också tvärtom. När man jobbar på ett globalt företag kan det hända att man behöver anpassa sig efter andra tidszoner. Ibland får man ta ett möte kl. 17.00 med någon som sitter i Mexiko och då är det skönt att komma in till jobbet lite senare, speciellt för Anna som är så morgontrött…

Anna påväg till jobbet! I bakgrunden ser ni kanske den stora SCA-loggan? Där sitter vi och väntar ihärdigt på att skylten ska bytas ut.

För Erica har det snarare inneburit att kunna ha en rutin i vardagen, att stänga av datorn i tid och sen lämna jobbet på jobbet och fokusera på annat. Eftersom träningen är en stor del av livet är det viktigt att kunna ladda om efter jobbet och känna att man kan fokusera till 100% på det man gör för stunden. Att svara på mail efter arbetstid ska inte behöva vara nödvändigt och det kan ofta vänta till dagen efter, det brukar inte leda till några större katastrofer.

Jobbmobilen är avstängd och fokuset ligger på vikterna.

Känner ni igen er i något av våra perspektiv?

Oavsett vad work life balance innebär för dig, handlar det i slutändan om att minska ner på stress och finna en balans i livet. Vi känner oss båda väldigt glada över att hamnat på Essity som tillåter work life balance, utifrån bådas perspektiv. Så vårt tips är att fundera över vad som är viktigt för att skapa en balans i vardagen och vad som passar just dig. Det kanske är något helt annat än vad vi har pratat om här?

Författare

Kommentarer
Anna & Erica
06 april 2018

That's really good input Ben and interesting to hear yet another view of what Work life balance could be!
Have a nice and hopefully a sunny weekend!
//Anna & Erica

Ben de Vries
02 mars 2018

Super nice to read these personal views and how you make it work to fit your lives. Myself I like to work flexible, during hectic periods I am well-connected and check throughout to avoid becoming a ‘bromskloss’ at other occasions I like to disconnect and focus on my social and private life without mobiles around. A balance is important for me to energize and get new ideas, yet I also like high energy vibes all the time ;))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Tillbaka
Essity på sociala medier