Tillbaka

Vetenskapsfestivalen- För de yngre talangerna

Published: 2018-05-24 09:33

Hallå, Erica här!

Som ni kunde läsa i Julias blogginlägg i början av april, där jag var med och gästspelade, jobbar vi mycket inom employer branding för att nå ut även till yngre förmågor, bland annat genom Tekniksprånget som vi skrev om då. För ett tag sedan var jag och en annan kollega på Vetenskapsfestivalen här i Göteborg, som är ett populärvetenskapligt evenemang i stan för alla som är intresserade av vetenskap, och vi var med på det som kallas skolprogrammet. Där träffade vi ett antal klasser från olika ställen i Göteborg som gick i åk 8, som ville veta vad man kan jobba med hos oss och som fick testa på att vara både ingenjör och marknadsförare för en dag.

Att Essity finns med på Vetenskapsfestivalens skolprogram beror dels på att vi satsar på den yngre målgruppen, som med tekniksprånget, för att tidigt bygga en relation och att på sikt kunna attrahera dem och även visa möjligheterna som finns med att jobba som ingenjör, som det kommer vara stor brist på i framtiden. Men vi är också med på ett sådant här evenemang för att det är så fantastiskt roligt att träffa den här målgruppen och se vilka idésprutor de är när de lägger manken till, och det är bland annat när jag träffar ungdomar såhär som jag känner att mitt jobb verkligen är meningsfullt.

Under dessa dagar hade vi workshops med eleverna vars uppgift var att utgå från ett kundbehov som vi presenterade. De skulle bygga en ny produkt med hjälp av en hel drös material som vi hade fiskat fram inom vårt område dvs. hygien och hälsa för att avsluta med att på bästa sätt marknadsföra och ”sälja” produkten till oss. I början var det många som verkade tycka att det var en lite klurig uppgift och det var mycket fniss i den unga publiken när jag stod framför dem och viftade med TENA inkontinensprodukter och Libresse bindor. Att jag glatt och öppet också pratade om menstruation och urinläckage gjorde nog inte saken bättre för dessa stackars åttondeklassare… Efter ett litet tag märktes det dock att de tyckte det var riktigt roligt. Idéerna började flöda och eleverna presenterade fantastiska innovationer och pratade själva om mens och inkontinens som den naturliga sak som det är, och de kände sig nog rätt stolta, och det gjorde jag med.

 

 

 

 

Författare

Kommentarer
Anna & Erica
18 juni 2018

Hej Frida,

Vad roligt att du läser vår blogg! Skicka ett mail till erica.graveley@essity.com så kan jag svara dig där.

Ha en fin midsommarvecka!
Mvh Erica

Frida
07 juni 2018

Hej Anna och Erica! Vilken rolig blogg, så kul och härligt att få följa ert arbete! Jag läser PAO-programmet på SU och ska skriva min C-uppsats till hösten. Vet ni vad? Jag skulle så gärna vilja göra det i något typ av samarbete med er på Essity. Om ni har något tips på vem jag kan höra av mig till, maila gärna mig! Det är så mycket ideer som bubblar i mitt huvud på vad jag kan skriva om, speciellt efter att ha läst er blogg! Ha en fin dag vidare, jag hoppas att vi hörs! Frida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Tillbaka
Essity på sociala medier