Tillbaka

Account Manager? Jag trodde du var dietist!

Published: 2022-05-02 07:00

När bekanta frågar mig vad jag arbetar med idag och jag svarar att jag är Account Manager med fokus mot ortopedi, sår och kompression är det många som höjer lite frågandes på ena ögonbrynet. Inte sällan blir följdfrågan:
”Jaha… men Lina, jag trodde att du hade en examen från Dietistprogrammet?”
Ja, och det stämmer. Kanske är det lite otippat men samtidigt så självklart. I mitt första blogginlägg den här veckan ska jag berätta mer om hur min vårdbakgrund och roll på Essity går hand i hand!

Med människan i fokus

När jag tog studenten 2010 hade jag ingen aning om vad jag ville göra ”när jag blir stor” och jag dribblade mellan olika discipliner. Ekonomi? Psykologi? Medicin? Jag var intresserade av samtliga! Valet och möjligheterna inför framtiden stressade mig lite ska jag erkänna.

Jag visste att jag ville arbeta med människor och fick snabbt anställning på ett äldreboende i utkanten av stan. Jag tyckte om att hjälpa de som bodde där med sina vardagliga liv. Sällan har det betytt så mycket att hålla handen och prata om livet. Samtalen skedde ofta över ett par småkakor och kunde handla om alltifrån Lasse Berghagen till hur det var att växa upp i Sverige och uppleva inte bara ett, utan två världskrig. Jag minns hur Ulla, en ljuvlig dam på ålderns höst, tittade sorgset på mig med sina varma blågröna ögon och sa med allvarlig ton:
”Jag hoppas vi lär oss av misstagen i historien. Låt världen aldrig uppleva ett tredje världskrig”. Det är ett samtal som jag ofta tänker tillbaka på när jag tittar på nyheterna idag. 

Kombination av intressen visade vägen

Efter att ha läst fristående kurser under tiden jag arbetade på äldreboendet var det dags för mig att välja riktning. Eftersom jag alltid har haft ett stort intresse för hälsa och hur kroppen fungerar så föll valet på en utbildning medicinsk inriktning. Lägg därtill mitt stora matlagningsintresse och jag sökte mig till dietistprogrammet på Sahlgrenska akademin i Göteborg. Studierna gav mig en bred kunskapsgrund med kurser inom bland annat biokemi, anatomi, fysiologi, sjukdomslära och kommunikation.

När alla pusselbitar faller på plats

Jag som hade så svårt att välja mellan psykologi, ekonomi och medicin när jag tog studenten och idag har jag faktiskt privilegiet att arbeta inom alla områden. Jag arbetar med lösningar som gör skillnad för människors välmående (medicin), utvecklar affärsrelationer (psykologi) och analyserar försäljningsstatistik (ekonomi). Kombinationen av detta gör att mitt arbete på Essity inte hade kunnat kännas mer självklart och motiverande. På Essity har jag möjligheten att hjälpa människor fast från ett annat perspektiv än när jag arbetade inom äldreomsorgen eller som dietist.  Men hur ser egentligen min arbetsdag som Account Manager ut? På vilket sätt arbetar jag mer konkret för att öka människors hälsa och välbefinnande?

Välkommen till jobbet –  det ska ni få läsa mer om i mitt blogginlägg på onsdag!

*Ulla heter egentligen något annat.

 

Författare
Dela
Kategorier
Uncategorized
Dela
Kategorier
Uncategorized

Kommentarer
Lina Johansson-Sjödin
03 maj 2022

Tack Åsa för din kommentar!
Roligt att du läste inlägget och jag ser mycket fram emot fortsättningen på Essity-resan :)

Åsa
02 maj 2022

Lina menar jag såklart :-)

Åsa
02 maj 2022

Hej Linda och tack för att du delar med dig! Vilken spännande resa du har haft och vad härligt att du upplever att du får använda alla dina intresseområden i ditt jobb. Och jag håller med dig angående kommentaren från damen Ulla. Jag önskar dig ett stort lycka till med både bloggen och din resa på Essity:-)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Tillbaka
Essity på sociala medier