Tillbaka

Ett språng ut i arbetslivet

Published: 2019-11-19 03:26

Hej och välkommen till min blogg!

Jag heter Ellen Johansson och tog studenten från natur i Trollhättan i våras. Min fritid spenderas oftast med min pojkvän, på fotbollsplan eller på hästryggen. Just nu håller jag till på Essitys pappersbruk i Lilla Edet som tekniksprångare. Kanske har ni redan läst Klaras och Johans blogg? Annars kan ni läsa mer om tekniksprånget och dem här. Innan jag sökte till tekniksprånget kände jag knappt till Essity och visste inte mer om bruket än att de (bland annat) producerade toapapper. Så hur hamnade jag egentligen här?

När gymnasietiden börjar lida mot sitt slut kommer den oundvikliga och konstanta frågan: vad vill du bli när du blir stor? Och för min del var svaret på den frågan, oftare än inte: uhmm. För ända fram till studenten har i princip hela våra liv spenderats i skolbänken och vi har ingen aning om vad olika arbetsplatser och yrken egentligen innebär. Hur ska vi då veta vad vi vill bli?

Eftersom jag läst natur och gillar de naturvetenskapliga ämnena har ingenjör alltid varit ett alternativ inför framtiden. Men tänk om man utbildar sig i fem år för att sedan inse att det inte var något för dig? Det var den främsta anledningen till varför jag sökte till tekniksprånget, för att se om yrket passar mig.

Till min stora lycka fick jag en av de två praktikplatserna här i Lilla Edet (jag hade varit så inställd på att jag ville göra tekniksprånget att jag inte ens hade funderat över en plan B om jag inte fick en av praktikplatserna). Nu har det gått drygt tio veckor av min och min kollegas praktik här på bruket och nya intryck har det definitivt inte varit ont om!

En bild på mig och en moderulle som är påväg till en konverteringslinje för att bli till pappersrullar

En sak tekniksprånget fått mig att inse är hur kul det är att lära sig nya saker! Under min tid här har jag och min kollega fått se nästa alla olika delar av bruket. Allt från pappersmaskinerna som vid första anblick är nästintill skräckinjagande till laboratoriet med sin kliniska, men hemtrevliga miljö och konverteringen där man ser den slutgiltiga produkten bli till (vem viste att det var så mycket arbete och olika processer bakom en så till synes enkel produkt som en pappersrulle). Varje dag lär vi oss något nytt. Även om det inte alltid är något som jag annars hade valt att lära mig mer om som t.ex. ekonomi och hur vi prissätter våra varor så är det ändå extremt kul och intressant att får lära sig mer och får en större och djupare förståelse om företaget som helhet.

Mer om när tekniksprångarna från Falkenberg och Göteborg var på besök och vad jag gjort under min praktik hittills kommer i nästa inlägg.

Tills dess ha det bra!

Författare
Dela
Kategorier
Okategoriserade
Dela
Kategorier
Okategoriserade

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Tillbaka

Mer från Sverige

Ellen Johansson

Tekniksprånget intern

Julen står för dörren
20 december, 2019
Ellen Johansson

Tekniksprånget intern

Säg hej till Lilly
6 december, 2019
Ellen Johansson

Tekniksprånget intern

Ett språng ut i arbetslivet
19 november, 2019
20 december, 2019
6 december, 2019
19 november, 2019
Essity på sociala medier
Mer från Sverige
Ellen Johansson

Tekniksprånget intern

Julen står för dörren
20 december, 2019
Ellen Johansson

Tekniksprånget intern

Säg hej till Lilly
6 december, 2019
Ellen Johansson

Tekniksprånget intern

Ett språng ut i arbetslivet
19 november, 2019