Tillbaka

Säg hej till Lilly

Published: 2019-12-06 01:34

Hej hoppas ni har en trevlig fredag!

Denna veckan har jag träffat Lilly som också är tekniksprångare här på Essity men befinner sig på fabriken i Falkenberg. Här nedan följer en intevju med Lilly om hennes tid som tekniksprångare och vårt besök i huvudstaden.

”Hej Lilly, berätta kort vem du är”

Jag heter Lilly och är tekniksprångare på Essitys fabrik i Falkenberg. Jag jobbar tillsammans med en till tekniksprångare och en mängd underbara ingenjörer. Jag valde att söka tekniksprånget här på Essity för att jag ville ha en bättre inblick i ingenjörsyrket, hoppades att jag här på Essity kunde få svar på mina frågor om yrket. Under min praktik har jag fått klarare förståelse för vad man kan förvänta sig efter man utbildat sig till ingenjör. Det har varit superkul och jag vet nu med säkerhet att ingenjörsyrket är något för mig.

”Vad har du fått göra hittills under din praktik?”

Jag b.la fått möjlighet att vara med i ett lite större projekt vars mål är att förbättra spillhanteringen på företaget. Mina främsta uppdrag i projektet har varit att utföra bakgrundsstudier för att samla in information om problemet och vad olika lösningar skulle innebära för fabriken. En av de största undersökningarna jag har gjort var att undersöka vad det finns för överskottskapacitet hos AGV:na (självstyrda truckarna i fabriken). Detta för att kunna dra en slutsats angående om det behövs köpas en ny eller om de AGV:er vi har klarar de extra körningarna. Jag har även fått vara med på andra projekt på olika avdelningar i fabriken för att få en bättre överblick över vad ingenjörer på andra avdelningar arbetar med. På säkerhetsavdelningen fick jag jobba med att lokalisera och kartlägga Confined Space för att kunna utforma och sätta upp manualer i hur man arbetar i utrymmet på ett säkert sätt. Jag har även hjälpt mekanikerna att sortera och katalogisera reservdelar till maskinerna för att göra maskinoperatörernas arbete lättare om maskinen går sönder.

En bild på några av oss tekniksprångare som var med på eventet

”Du har precis varit i Stockholm på ett event via Tekniksprånget, hur var det?”

Det var riktigt kul! Jag fick möjlighet att träffa många andra tekniksprångare och höra vad de har fått göra under sin praktik och vad de har för planer för framtiden! Många hade precis som jag planer på att plugga vidare till ingenjör nu efter att de hade fått prova på yrket. Utöver att ge tekniksprångare en chans att träffas och prata var evenemangets mål att hjälpa skolungdomar med plugget. Arrangörerna fixade datorer där vi kunde i mindre grupper sitta och svara på skolungdomars frågor i olika ämnen. Vi blev bjudna på pizza och snacks och fick en vitsig matte T-shirt när vi gick hem. 😊 Tekniksprångarna som höll i evenemanget hade även arrangerar tre matterelaterade tävlingar med prisutdelning i slutet. Kvällen blev riktigt lyckad! Efter Evenemanget gick jag, Ellen, vår kollega samt en ny kompis vi träffat till fotografiska där vi blivit informerade om att Essity hade en utställning.

”Essity har ju sitt huvudkontor i Stockholm, var du på besök där med?”

Ja det var jag. Det var även det superkul. Vi fick en rundvandring och chansen att ställa frågor om vad som sköttes på kontoret. Jag var nyfiken på hur huvudkontoret skiljde sig från kontoret i Göteborg och vad de fanns för olika ansvarsområden på de olika kontoren. En aspekt av företaget som jag inte tänk på var hur det har en ”mediasida”. Malin som var vår guide berättade om den årliga presskonferens som hålls i Stockholm där aktieägare får en inblick i vad företaget gjort det gångna året och chans att ställa andra frågor. Vi hade även en mycket trevlig pratstund med Malin och varandra om företaget, vår praktik och framtidsplaner.

Malin, Lilly och jag på huvudkontoret i Stockholm
Författare
Dela
Kategorier
Okategoriserade
Dela
Kategorier
Okategoriserade

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Tillbaka

Mer från Sverige

Ellen Johansson

Tekniksprånget intern

Julen står för dörren
20 december, 2019
Ellen Johansson

Tekniksprånget intern

Säg hej till Lilly
6 december, 2019
Ellen Johansson

Tekniksprånget intern

Ett språng ut i arbetslivet
19 november, 2019
20 december, 2019
6 december, 2019
19 november, 2019
Essity på sociala medier
Mer från Sverige
Ellen Johansson

Tekniksprånget intern

Julen står för dörren
20 december, 2019
Ellen Johansson

Tekniksprånget intern

Säg hej till Lilly
6 december, 2019
Ellen Johansson

Tekniksprånget intern

Ett språng ut i arbetslivet
19 november, 2019