Tillbaka

Julen står för dörren

Published: 2019-12-20 11:29

Hösten har kommit och gått och julen står för dörren. Vår praktik lider nu mot sitt slut och idag är vår sista dag. Therese skrev i sitt förra inlägg om vårt besök till Falkenberg och i detta inlägg tänkte jag dela med mig av deras besök till vårt bruk i Lilla Edet.

Först på agendan var fika och en presentation över vår fabrik och dess historia. Visste ni t.ex. att ed betyder ”väg förbi vatten” och det endast tar 3 sekunder från att pappersmassan med 99.9% vatten blir till färdigt papper?

Näst på tur var en rundvandring på bruket. Där vi fick se allt från pappersmaskinerna och moderullslaget, till konverteringen, palleteringen, svepningen och höglagret (ett helt automatiskt lager med kranar som förflyttar pallarna, ett av de häftigaste ställarna på hela bruket om ni frågar mig).

Efter att vi var mätta och belåtna på kålstuvning och falukorv höll jag och min kollega en kort presentation om vad vi gjort under vår tid som tekniksprångare.

Vi inledde med att berätta om vårt första projekt som vi kastades rätt in i vår andra dag på jobbet. Ibland blir det fel i produktion vilket gör att man inte kan skicka iväg produkterna till kund, därmed måste pallarna med produkter spärras via en AVR (avvikelserapport). Dock fungerade det inte riktigt lika smidigt som man önskade. Vårt första uppdrag blev därför att se över vad det fanns för förbättringsåtgärder.

En bild från vår sista dag tillsammans som tekniksprångere

Vi delade även med oss av en mängd mindre uppgifter som vi jobbat med. Eftersom jag alltid gillat matematik så tycker jag olika typer av beräkningsuppgifter har varit allra roligast. Vi fick t.ex. möjligheten att hjälpa en av våra processingenjörer med att optimera kvaliteten på en produkt. Vår uppgift blev att beräkna töjningen på pappret, den optimala papperstjockleken i förhållande till produktens specifikation, samt hur ändrad papperstjocklek skulle påverka andra produkter med samma papperskvalitet.

Den mörkaste tiden på året är här men oj vad mycket ljus och glädje man möts av på jobbet. Tekniksprånget har för min del varit oerhört kul, att få komma ut i ”det riktiga arbetslivet” och få möjligheten att se hur det fungerar i en fabrik är något jag aldrig hade fått annars. Jag har lärt mig så fruktansvärt mycket nytt och har fått dela min vardag med massa härliga personer. För det vill jag tacka Essity och passa på att önska eder alla en riktigt god jul!

Författare

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Tillbaka

Mer från Sverige

Ellen Johansson

Tekniksprånget intern

Julen står för dörren
20 december, 2019
Ellen Johansson

Tekniksprånget intern

Säg hej till Lilly
6 december, 2019
Ellen Johansson

Tekniksprånget intern

Ett språng ut i arbetslivet
19 november, 2019
20 december, 2019
6 december, 2019
19 november, 2019
Essity på sociala medier
Mer från Sverige
Ellen Johansson

Tekniksprånget intern

Julen står för dörren
20 december, 2019
Ellen Johansson

Tekniksprånget intern

Säg hej till Lilly
6 december, 2019
Ellen Johansson

Tekniksprånget intern

Ett språng ut i arbetslivet
19 november, 2019