Tillbaka

Hej Bloggen!

Published: 2020-10-01 01:37

Hej och välkommen till min blogg. Mitt namn är Eric Sandberg och jag tog studenten från Teknikprogrammet på Hulebäcksgymnasiet i våras. Min fritid spenderas oftast ute i den friska luften.  Allra helst vill jag tillbringa min tid i en segelbåt ute på havet eller i off pisten på ett högt berg. Men eftersom jag bor i hjärtat av Göteborg långt från snön och min segelbåt så är jag ofta ute i naturen vid Delsjön. Då jag inte är en stor spenderare upptäckte jag snabbt att mina pengar kan arbeta för mig genom investeringar och aktivt sparande. Detta har nu också blivit ett stort intresse. 

Medans pengarna arbetar på börsen kommer jag denna hösten vara Tekniksprångare här på Essity. Essity har jag känt till länge,då Essitys varor och varumärken finns överallt. Men då jag verkligen fick lära känna Essity eller dåvarande SCA var under Volvo ocean race och Team SCA. Därför är det extra spännande att lära känna Essity på djupet i höst genom Tekniksprånget.

Jag i Essitys läckra reception

 Tekniksprånget är en möjlighet för oss som har läst teknik eller natur på gymnasiet att se hur en ingenjör arbetar. Vad gör en ingenjör? Det är en fråga jag inte kan svaret på idag. Efter att ha fått chansen genom Tekniksprånget hoppas jag ha svaret på den frågan när min praktik på Essity är klar lagom till jul. Då har jag troligen svaret på om jag vill bli ingenjör och vilken typ av ingenjör jag kan tänkas utbilda mig till.  

Tork Service Team (GBIS) välkomnade mig varmt i början av september. Mitt nya team jobbar bland annat med Tork EasyCube. Tork EasyCube är en produkt som stärker städlag med hjälp av datadriven städning. Systemet bygger på sensorer som sitter i dispensrar för tex pappershanddukar. Där sensorn i realtid informerar städlaget om det behöver fyllas på med pappershanddukar innan det tar slut. Med informationen slipper städaren öppna dispensern i onödan för att se om det behövs fyllas på papper. Redan innan städarna börjar städrundan så kan de enkelt se med hjälp av EasyCube vilka artiklar som behövs och vilka artiklar som ska i viken dispenser. Detta sparar städaren tid genom att de redan vet vad som behöver göras och inte göras.

Det ska roligt och spännande att var med i utvecklingen av Tork EasyCube systemet. Att arbeta med en produkt som kommer finnas i global skala är något jag har drömt om länge. Nu får jag äntligen chansen att se och uppleva hur det är att arbeta som produktutvecklare.

Hoppas ni vill följa med på min resa här på Essity

Tills nästa inlägg ha det gott!

Författare

Kommentarer
Ellinor
07 oktober 2020

Välkommen Eric till Essity och till oss i blogg-gänget!

Mikaël Sanglier
06 oktober 2020

Välkommen Eric och lycka till!

Giulia Salvestroni
05 oktober 2020

Välkommen :)

Gunilla HImmelmann
05 oktober 2020

Kul att ha dig med i vårt team och att följa bloggen// Gunilla

Mattias Anthyme Grahn
04 oktober 2020

Bra skrivet & ”beskrivet” Eric! //Mattias

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Tillbaka

Mer från Sverige

Eric Sandberg

Technical Product Assistant - Tekniksprånget

Tack!
18 december, 2020
Eric Sandberg

Technical Product Assistant - Tekniksprånget

Test Pågår!
25 november, 2020
Eric Sandberg

Technical Product Assistant - Tekniksprånget

Hej Bloggen!
1 oktober, 2020
18 december, 2020
25 november, 2020
1 oktober, 2020
Essity på sociala medier
Mer från Sverige
Eric Sandberg

Technical Product Assistant - Tekniksprånget

Tack!
18 december, 2020
Eric Sandberg

Technical Product Assistant - Tekniksprånget

Test Pågår!
25 november, 2020
Eric Sandberg

Technical Product Assistant - Tekniksprånget

Hej Bloggen!
1 oktober, 2020