Tillbaka

Tack!

Published: 2020-12-18 12:22

Tänk att tre månader kan gå så otroligt fort. När jag i början på september klev in genom snurrdörren till Essitys fina kontor kändes den 18 december som en hel evighet bort. Nu har dagen kommit då jag ska säga tack och hej då till Essity och mina kollegor. Jag gick in i detta äventyr med ett helt öppet sinne, helt utan idéer om vad tiden som tekniksprångare skulle föra med sig.

Sedan mitt senaste inlägg har jag arbetat med ett projekt som har gjort att jag nu tror att det är endast vaktmästaren som känner till Essityhuset bättre än vad jag gör. Projektet har varit att vidareutveckla ett träd med alla utrymmen i hela huset för att skapa ett virtuellt träd som möjliggör en plan för städarna. I den virtuella planen kommer städarna att ges möjlighet att bocka av färdigstädade utrymmen och de kan också se vilka utrymmen som behöver städas. För att kunna utveckla trädet har jag använt mig av den redan färdiga kartan över Essityhuset. När kartan inte var tillräcklig tog jag möjligheten att titta på rummen fysiskt. En orsak till att jag behövde göra detta är att Essitys egna namn på konferensrummen inte finns på kartan. Covid har gjort så att när jag har sprungit runt i en byggnad för 1300 anställda, har jag bara sett ett fåtal kollegor kontoret har varit väldigt tomt.

Ett annat projekt som har direkt med covid att göra är en testning av en timer som visar hur länge vi behöver tvätta våra händer för att de ska bli rena. WHO har satt en minimigräns på 20 sekunder som den tid man minst ska tvätta händerna för att de ska bli rena. Timern ska sättas igång när man tar tvål och den visar med lampor hur lång tid man ska tvåla in sig och skölja.  Resultatet av dessa tester visar tydligt att de flesta av oss inte är medvetna om hur lång tid 20 sekunder faktiskt är. Nästan alla tvättar sina händer under för kort tid för att de ska bli rena.

Tiden på Essity har varit kort och det har gått alldeles för snabbt. När jag klev in på Essity så visste jag inte så mycket om vad det skulle innebära att jobba som ingenjör här. Nu tar jag med mig roliga erfarenheter och värdefulla kunskaper om hur brett ingenjörsyrket kan vara. Mitt intresse för produktutveckling har bara växt och jag är säker på att jag i framtiden kommer att arbeta med att utveckla produkter som gör skillnad.

Jag vill tacka min handledare Peter och framförallt mina kollegor i teamet som har gett mig förtroendet att få driva och arbeta med så betydelsefulla och intressanta projekt. Essity är en grym arbetsgivare och att man har utnämnt Essity till en av årets bästa svenska arbetsgivare kommer inte som en överraskning. Om möjligheten finns att återvända i framtiden är jag övertygad om att jag kommer att ta den chansen.

Författare

Kommentarer
Ellinor Karlberg Holst
21 december 2020

Fint inlägg Eric! Välkommen tillbaka till Essity i framtiden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Tillbaka

Mer från Sverige

Eric Sandberg

Technical Product Assistant - Tekniksprånget

Tack!
18 december, 2020
Eric Sandberg

Technical Product Assistant - Tekniksprånget

Test Pågår!
25 november, 2020
Eric Sandberg

Technical Product Assistant - Tekniksprånget

Hej Bloggen!
1 oktober, 2020
18 december, 2020
25 november, 2020
1 oktober, 2020
Essity på sociala medier
Mer från Sverige
Eric Sandberg

Technical Product Assistant - Tekniksprånget

Tack!
18 december, 2020
Eric Sandberg

Technical Product Assistant - Tekniksprånget

Test Pågår!
25 november, 2020
Eric Sandberg

Technical Product Assistant - Tekniksprånget

Hej Bloggen!
1 oktober, 2020