Tillbaka

Life Changing Commitment

Published: 2018-10-22 12:45

Hur viktigt är det att känna sig stolt över företaget man jobbar på? Hur viktigt är det att känna att företaget gör skillnad i människors liv? Dessa frågor funderade jag mycket på när jag var student. Då var mina svar på båda frågorna; ”det är väldigt viktigt”. Vad jag inte funderade på var varför det var viktigt för mig att känna att jag bidrar. Idag vet jag att den känslan är essentiell för att jag ska känna driv och engagemang. På vilka sätt är då en tro på att jag kan påverka människors välbefinnande viktigt för mig i min roll som produktutvecklare på Essity?

Blöjor när du är nyfödd. Näsdukar när du är förkyld. Toalettpapper hemma på toaletten, i skolan, på jobbet. Plåster när du trillar och slår dig. Bindor och tamponger när du får din första mens. Hushållspapper i köket där hemma. Servetter på restaurangen där du hade din första dejt. Blöjor du köper till ditt eget barn. Våtservetter i mängder. Gips när din syster råkade bryta armen i skidbacken. Mer näsdukar. Definitivt mer toalettpapper. Inkontinensskydd när det behövs. Stödstrumpor när du flyger långt. Blöjor till barnbarnen. Ännu mer toalettpapper.

Libero. Libresse. TENA. Tork. Jobst. Leukoplast.

Våra produkter, våra varumärken. Essity.

Många känner inte till att det är vi, Essity, som utvecklar, producerar och säljer dessa varumärken och produkter. För 4 år sedan var även jag ovetande. Sedan började jag arbeta på Essity och det tog inte långt tid för mig att inse att jag redan kände Essity ganska väl. Eller rättare sagt, jag kände en del av våra produkter väldigt väl.

Våra hygien- och hälsoprodukter finns där i vår vardag, varje dag. Genom hela livet. Vi stöttar, hjälper och underlättar. Vi är lite som dolda superhjältar. Många av våra produkter är en sådan integrerad del av vår vardag att man inte ens tänker på att man använder dem. Våra produkter är en naturlig del av människors liv. Behovet av blöjor när man är liten är inget som diskuteras, eller det nödvändiga med hushållspapper, toalettpapper, servetter, plåster och näsdukar. Det finns ingen skam sammankopplad med att använda dessa produkter. Vi vill att samma sak ska gälla även för mens- och inkontinensskydd.

En annan sak vi strävar efter är att alla människor på denna jord ska ha möjlighet till en hygienisk livsstil. Att alla vet nyttan av en bra handhygien. Att alla har tillgång till mensskydd. Att alla som tar hand om äldre och sjuka vet hur de ska arbeta för att både vårdtagaren och vårdgivaren ska må så bra som möjligt. Jag har haft turen att födas och växa upp i Sverige, och här tar vi många av dessa saker för givet. Så ser det inte alltid ut för en stor del av världens befolkning. Essity har öppnat min ögon. Det finns exempelvis fortfarande flickor och kvinnor som isoleras eller inte får gå till skolan när de har mens.

Vi på Essity arbetar ständigt med att förbättra existerande produkter och uppfinner nya för att hjälpa människor i vardagen. Vi utbildar, utvecklar och sprider kunskap om hygien och hälsa. Allt för att höja människors livskvalitet oavsett var i världen man bor.

Varför gör vi då detta? Jo, för att vi bryr oss om dig och ditt liv. Vi vill att du ska kunna leva fullt ut, obehindrat. Utan rädslor. Låt oss oroa oss över läckage, odörer och bajsolyckor. Lev ditt liv precis så som du vill.

Jag måste erkänna. Innan jag började jobba på Essity, så skänkte jag inte produkterna en tanke. Eller jo, ibland. Om de fattades när jag behövde dem. Idag är de mitt jobb. Jag har fått en helt ny förståelse för komplexiteten bakom produkterna, variationen av behov som produkterna måste möta samt företaget som producerar dem.

Jag är stolt över att arbeta med produkter som gör skillnad i människors liv. Jag är stolt över att arbeta för ett företag där människan, yngre och äldre, står i centrum och som aktivt arbetar med att bryta tabun. Ett företag som strävar efter att göra allt detta på ett så hållbart sätt som möjligt. Det är viktigt för mig att känna att jag genom mitt jobb bidrar till något större. Att det jag arbetar med kan höja livskvaliteten för miljontals människor runt om i världen. Det motiverar mig, får mig att känna mig delaktig och stolt. Det gör mig engagerad. En känsla och drivkraft som gör mig till en dedikerad produktutvecklare och engagerad medarbetare. En känsla som sträcker sig utanför både arbetstid och kontorsväggar.

Free To Be. Live Fearless. C’est La Vie. Keep Control. Let’s You Be You.

Libero. Libresse. TENA. Tork. Jobst. Leukoplast.

Våra produkter, våra varumärken. Essity.

I am committed!

Författare

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Tillbaka

Mer från Sverige

Hanna Svensson

Product Developer

Nya äventyr väntar!
juni 28, 2019
Hanna Svensson

Product Developer

Hanna Svensson

Product Developer

Våga göra fel!
maj 2, 2019
juni 28, 2019
6
maj 2, 2019
Essity på sociala medier
Mer från Sverige
Hanna Svensson

Product Developer

Nya äventyr väntar!
juni 28, 2019
Hanna Svensson

Product Developer

Hanna Svensson

Product Developer

Våga göra fel!
maj 2, 2019