Tillbaka

Known around the world

Published: 2018-11-22 07:50

Har du någonsin funderat på vad det innebär att arbeta för ett internationellt företag? Ett stort internationellt företag, med närvaro över hela världen? Jag har vetat sedan dag ett på Essity att jag arbetar för ett internationellt företag, men det har hela tiden varit väldigt ”teoretiskt”. Eller en bättre förklaring är att jag har haft en begränsad förståelse för vad det faktiskt betyder.

Jag vet att vi har fabriker runt om i världen, jag har besökt några olika av de som ligger i Europa. Jag vet att kollegor reser till Mexiko, USA och Indien för att besöka olika kontor eller fabriker. Jag vet att vi i våra projekt diskuterar vilka länder runt om i världen som vi ska lansera produkterna i. Jag vet allt detta. Jag blir inte förvånad om jag går in en butik i Europa och ser TENA eller Libresse på hyllorna. Eller att jag hittar TORK på toaletten. (Jag vet, jag är lite yrkesskadad som faktiskt tittar efter dessa saker när jag är ute och reser.)

Trots detta fick orden ”internationella produkter” en ny betydelse för mig nyligen när jag var på semester.

För en vecka sen kom jag hem från två veckor i Chile. En vecka spenderades i Santiago, där min vän Carla bor, och en vecka tillbringades i Patagonien, så långt söderut du kan komma i Chile och i hela Sydamerika. Patagonien är ett himmelrike för de som älskar natur och vandring. Det är även väldigt glesbefolkat, mängden får och guanacos (en släkting till laman) överstiger med råge antalet människor. Mitt ute i ingenstans under en dagsvandring i nationalparken Torres Del Paine stannade vi till för lunch vid ett väldigt litet och enkelt hostell. Det går inga bilar eller bussar dit utan du måste gå 2h längs en bergskant för att komma dit. Alla saker som fanns där hade burits dit av människor eller hästar. Och vad hittar jag på toaletten? Jo, TORK! Jag var bara tvungen att ta en bild.

Nere vid vattnet, mitt i denna dalen, låg hostlet där jag hittade TORK. Bilden nedan är från det hostlet!

Jag vet inte hur gammal denna TORK-dispenser är, men som ni kan se så är den minst 2 år gammal då vi fortfarande var SCA när den såldes.

Och väl tillbaka i Santiago, när vi strosade runt i en stor matvarubutik på jakt efter snacks, så passade jag på att gå förbi hyllan med hygienprodukter. Och där stod TENA produkter. Fler bilder togs. Det är samma varumärke och samma produkter som säljs här hemma i Sverige, bara med lite annan packdesign.

TENA i en matvarubutik i Santiago.

Sista kvällen på resan hade Carla fixat en typisk chilensk grillfest, en så kallad asado, för att säga hejdå till oss. Under kvällen fick jag frågan av Carlas chilenska vänner vad jag jobbar med och jag började beskriva Essity, våra varumärken och produkter. När jag nämnde TORK så kändes det genast igen!

Jag tycker att det är häftigt att produkter som jag jobbar med att utveckla i lilla Sverige finns att hitta och känns igen över hela världen. Att människor på andra sidan världen kan relatera till Essitys produkter och varumärken. Det är bra att bli påmind om detta ibland, för jag erkänner att jag lätt glömmer bort denna internationalitet när jag sitter på mitt kontor i min lilla projektbubbla och arbetar.

Författare

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Tillbaka

Mer från Sverige

Hanna Svensson

Product Developer

Nya äventyr väntar!
juni 28, 2019
Hanna Svensson

Product Developer

Hanna Svensson

Product Developer

Våga göra fel!
maj 2, 2019
juni 28, 2019
6
maj 2, 2019
Essity på sociala medier
Mer från Sverige
Hanna Svensson

Product Developer

Nya äventyr väntar!
juni 28, 2019
Hanna Svensson

Product Developer

Hanna Svensson

Product Developer

Våga göra fel!
maj 2, 2019