Tillbaka

Let’s close the loop!

Published: 2019-04-11 12:55

Låt oss fortsätta på hållbarhetstemat!

Kommer ni ihåg mitt tidigare inlägg om min kollega Annica som jobbar som miljöingenjör? Har du inte läst inlägget eller vill friska upp minnet, så hittar du det här. I det inlägget så berättade Annika om tre nyckelområden inom hållbarhet som Essity valt att fokusera på. Två av dessa områden är ”More from Less” och ”Circularity”. En nylanserad tjänst som Essity erbjuder och som passar perfekt inom dessa två områden är Tork PaperCircle.

Tork PaperCircle lanserades på vårt kontor i början av 2019. Tjänsten har även genomgått lyckade tester på andra marknader, så vi på Göteborgskontoret är inte först ut. Det är en återvinningstjänst där använda pappershanddukar från toaletter samlas in och blir till nytt papper.

I dagens hållbarhetsdiskussion så pratas det mycket om resurser och råvaror. Hur vi kan minska vår miljöpåverkan genom att skapa så kallade cirkulära system där resurser återanvänds i så stor utsträckning som möjligt. Det pågår ett skifte just nu över hela världen mot mer cirkulära samhällen. Drivkrafterna bakom skiftet är både ökad medvetenhet hos konsumenter samt uppstart av miljövänliga initiativ på regeringsnivå.

På Essity arbetar vi mycket med hållbarhet och vi har högt satta ambitioner. Inom områdena ”More from Less” och ”Circularity” så är Essity’s ambition att år 2030 erbjuda produkter och tjänster med 33% lägre miljöpåverkan. Ett steg i rätt riktning för att nå denna ambitionen är tjänsten Tork PaperCircle. Jag har själv inte varit med och tagit fram Tork PaperCircle, men jag blev otroligt stolt över att arbeta för Essity när tjänsten lanserades. Här kommer en kort introduktion för er som är nyfikna på vad tjänsten har att erbjuda.

Genom Tork PaperCircle kan företag, globala som lokala, minska sitt carbon footprint med upp till 40%. Tjänsten minskar även på mängden avfall som företagen måste hantera. Allt detta genom att återvinna pappershanddukar. Och det är inte bara Essity’s kunder som vinner på att använda tjänsten, utan den innebär även fördelar för Essity. De återvunna pappershanddukarna blir till råmaterial som används av Essity för att tillverka nya pappersprodukter. På så sätt bidrar Tork PaperCirlce till att minska Essity’s behov av så kallade virgin-fiber.

Tork PaperCircle fungerar på följande sätt:
  1. Pappershanddukar slängs i en separat papperskorg som är tydligt uppmärkt med symboler och instruktioner
  2. När toaletten städas töms papperskorgarna som vanligt, men pappershanddukarna samlas in i separata behållare. Tork förser personal med instruktioner och utbildning.
  3. Essity’s samarbetspartner inom återvinning samlar in pappershanddukarna från våra kunder och levererar dem till vår lokala pappersfabrik.
  4. På pappersfabriken återinförs de använda pappershanddukarna i produktionsloopen och blir till nya pappersprodukter

Överallt på vårt kontor sitter små uppmuntrande meningar samt instruktioner och symboler för att främja Tork PaperCircle! Du kan även hitta dessa skyltar och symboler på en del flygplatser runt om i Europa så håll ögonen öppna och följ noga instuktionerna. Genom Tork PaperCirlce kan du vara med och bidra till ett mer hållbart samhälle!

(All cred till Annica för den fina omslagsbilden på Essity-huset!)

Författare
Dela
Kategorier
Uncategorized
Dela
Kategorier
Uncategorized

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Tillbaka

Mer från Sverige

Hanna Svensson

Product Developer

Nya äventyr väntar!
juni 28, 2019
Hanna Svensson

Product Developer

Hanna Svensson

Product Developer

Våga göra fel!
maj 2, 2019
juni 28, 2019
6
maj 2, 2019
Essity på sociala medier
Mer från Sverige
Hanna Svensson

Product Developer

Nya äventyr väntar!
juni 28, 2019
Hanna Svensson

Product Developer

Hanna Svensson

Product Developer

Våga göra fel!
maj 2, 2019