Tillbaka

Hej Essity!

Published: 2019-11-11 04:15

Vi är två nittonåringar som kommer att skriva två blogginlägg om hur det är att vara tekniksprångare på Essity. Som nya på ett stort företag så är det många som inte vet vilka vi är och vad vi gör. Låt oss förklara:

Jag heter Johan Hjelmér och kommer från Mölnlycke. Jag har länge hållit på med Orientering och spelar även trummor. Jag tog studenten från Hulebäcksgymnasiet nu i våras och nu sitter jag här på Essity och gör tekniksprånget. Jag har länge hört talas om företaget (dåvarande SCA) och sett det som en häftig och stor arbetsplats då jag haft bekanta som tidigare arbetat här. När jag sedan skulle ansöka till tekniksprånget var det en självklarhet att jag skulle söka hit för att få en möjlighet att arbeta här. På fritiden gillar jag att träna och vara med familj och vänner. Jag har även ett stort bilintresse så det är något jag grejar med mycket när jag är hemma.

Jag heter Klara Birring och kommer, precis som Johan, från Mölnlycke. Jag har också, precis som Johan, gått i orientering en period av mitt liv. Till skillnad från Johan så tog jag nyligen studenten från Sigrid Rudebecks gymnasium, en liten (men ack så mysig) skola i Vasastan. Min historia började när min mamma anställdes på Essity (dåvarande Mölnlycke) 1985 och träffade min pappa. Plötsligt hade de köpt ett hus i Mölnlycke och gett liv till tre ungar, där jag är den senaste versionen. Det var alltså tack vare Essity som mina föräldrar träffades. Så om du undrar varför jag är här så är det alltså för att jag står i tacksamhetsskuld till företaget, det gav trots allt både mig och mina bröder liv. Tack Essity! Skämt åsido har jag alltså alltid levt nära företaget och använt mig av Essitys produkter genom hela livet. Därför känns det lite extra speciellt att få jobba just här ett par månader. När jag inte sitter vid mitt skrivbord så gillar jag att vara ute i skogen, att spela piano och att umgås med kompisar och familj.

Vad gör en ingenjör egentligen? Det är frågan som många ställer sig själva, oss inräknat. Det var därför vi valde att göra tekniksprånget. Tekniksprånget är ett praktikprogram där man under 4 månader får testa på hur det är att vara ingenjör. Ansökan görs som ett vanligt jobb där det är flera företag som har tekniksprångare och man får skicka in o gå på intervjuer som i arbetslivet. Syftet är att få fler unga att bli motiverade att studera vidare till ingenjör efter gymnasiet. Förhoppningsvis får vi en tydligare bild av hur det dagliga arbetet är och får kläm på om ingenjör är någonting för oss och vilken sorts ingenjör vi vill bli, då det finns en uppsjö av både utbildningar och olika arbeten.

Vi med våra handledare Åsa och Anna!

Vi blev välkomnade till European Product Management avdelningen (EPM) för inkontinensprodukter i början av september. Vi tillhör teamet som ansvarar för Pantsblöjor och får följa de i deras arbete under dessa månaderna. Gänget som jobbar här har väldigt många olika arbetsuppgifter men man kan kort beskriva det som att de gemensamt jobbar för att hålla uppe standarden och optimera Essitys inkontinensprodukter ute på marknaden. Vi har fått varsin handledare i Pantsteamet: Anna och Åsa. Egentligen har vi varsin handledare, men i praktiken får vi lika mycket handledning och stöd från båda. Det vi gör på dagarna varierar lite från dag till dag. Vi följer ofta med och lyssnar på möten och vi jobbar även med uppgifter från olika människor på EPM. Man skulle kunna säga att vi är EPM:s små nissar som springer runt och hjälper till lite.

Där har ni lite kort om oss och vad vi gör här! Hoppas ni vill följa med oss en bit på vår resa.

Ha det gott!

Författare

Kommentarer
Ett språng ut i arbetslivet - Ellen Johansson
19 november 2019

[…] har ni redan läst Klaras och Johans blogg? Annars kan ni läsa mer om tekniksprånget och dem här. Innan jag sökte till tekniksprånget kände jag knappt till Essity och visste inte mer om bruket […]

Malin
19 november 2019

Jättetrvlig läsning! Ska bli kul att följa er blogg under er praktik.

Ken Olsson
12 november 2019

Jättebra blogg. Är kul att ha er här på våran avdelning, ni är så duktiga. Ser fram emot att följa eran blogg.

Lilian Stridh
12 november 2019

Det är superkul att ni är här! Och tack så väldigt mycket för er hjälp med arbetsuppgifter som brådskade och jag hade svårt att hinna med. Ni är topppen!!

Cecilia Wängroth
12 november 2019

Vi är så glada för våra små "nissar" som verkligen är en tillgång för gruppen och avdelningen! Kul att ni är här och bidrar till att vårt arbete.

Malin
12 november 2019

Vi är så glada att ha Er här! Tack för att ni delar med Er av allt ni får uppleva, det skall bli kul att följa Er blogg :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Tillbaka

Mer från Sverige

Klara & Johan

Tekniksprånget interns

På återseende!
13 december, 2019

Vi är två nittonåringar som kommer att skriva två blogginlägg om hur det är att vara tekniksprångare på Essity. Som nya på ett stort företag så är det många som inte vet vilka vi är och vad vi gör. Låt oss förklara: Jag heter Johan Hjelmér och kommer från Mölnlycke. Jag har länge hållit på […]

Klara & Johan

Tekniksprånget interns

6
Hej Essity!
11 november, 2019

Vi är två nittonåringar som kommer att skriva två blogginlägg om hur det är att vara tekniksprångare på Essity. Som nya på ett stort företag så är det många som inte vet vilka vi är och vad vi gör. Låt oss förklara: Jag heter Johan Hjelmér och kommer från Mölnlycke. Jag har länge hållit på […]

13 december, 2019
11 november, 2019
6
Essity på sociala medier
Mer från Sverige
Klara & Johan

Tekniksprånget interns

På återseende!
13 december, 2019

Vi är två nittonåringar som kommer att skriva två blogginlägg om hur det är att vara tekniksprångare på Essity. Som nya på ett stort företag så är det många som inte vet vilka vi är och vad vi gör. Låt oss förklara: Jag heter Johan Hjelmér och kommer från Mölnlycke. Jag har länge hållit på […]

Klara & Johan

Tekniksprånget interns

6
Hej Essity!
11 november, 2019

Vi är två nittonåringar som kommer att skriva två blogginlägg om hur det är att vara tekniksprångare på Essity. Som nya på ett stort företag så är det många som inte vet vilka vi är och vad vi gör. Låt oss förklara: Jag heter Johan Hjelmér och kommer från Mölnlycke. Jag har länge hållit på […]