Tillbaka

På återseende!

Published: 2019-12-13 03:42

Exakt hundra dagar har kommit och gått sedan vi satte vår fot inne i huset på Mölndals bro för första gången. Dagen vi tog våra passerkort, skakade hand och fortsatte dagen med att skaka i benen av nervositet. Det var en förväntansfull dag. Ingen av oss visste vad vi hade att vänta och det kändes som att det var början på en väldigt lång period. Tre månader kändes som en halv evighet. Men likt förbannat har det gått fortare än vad vi hade kunnat föreställa oss. Plus nitton grader gick mot noll, gröna träd och blå himmel byttes mot regn och mörker på ett ögonblick. Mycket har hänt. Och nu när vi närmar oss årsslutet tvingas vi titta bakåt och fundera på vad vi har gjort under vår tid här.

Vi har hunnit med mycket och vi har hållit på med lite allt möjligt under vår tid här på Essity. Vi har varit hjälpredor till stora delar av avdelningen då vi har kunnat hjälpa till med småsaker. Ett vanligt exempel på detta är att någon på avdelningen behöver hjälp med att sammanställa information i ett excel-ark eller göra något arbete i datorsystemet och då hjälper vi till så gott vi kan. Även andra avdelningar har kontaktat oss för arbetsuppgifter som vi har kunnat hjälpa till med vilket har varit väldigt roligt då vi har fått testa på något helt annat, som att t.ex. arbeta med babyprodukter. Vi har även följt med på flera projektmöten som kan handla om utveckling av nya eller förbättrade produkter men även paketering och material. Under tiden här har vi träffat alla möjliga yrkesgrupper med olika arbetsroller vilket har varit väldigt intressant. Vi har haft enskilda intron där vi fått en inblick i deras yrke genom att de förklarar vad de arbetar med, men vi har även fått en inblick i vardagen genom att bara hänga med.

Mycket lärdomar tar vi med oss från den här praktiken. En av de sakerna är en mer komplex och tydlig bild av vad en ingenjör kan göra. Efter att ha träffat så många olika ingenjörer har vi lärt oss att man med en ingenjörsutbildning kan få väldigt olika jobb. Flera personer vi har pratat med här har till och med berättat att innan de fick sin tjänst på Essity hade de ingen aning om att den ens fanns. Så om man, som oss, är intresserad av att plugga de kurser som en ingenjörsutbildning erbjuder, behöver man inte veta exakt vad man vill göra efteråt. Man kan med fördel se vilka tjänster som finns efter sin utbildning och testa sig fram. Kanske halkar man in på den tjänsten man kommer stortrivas med och fortsätta många år med. Kanske känner man att att man hellre vill göra något annat, och då finns den möjligheten. Det finns alltså inga fel val. Den lärdomen är väldigt skön att hålla sig i när man oroar sig över sin framtid som ung. Men hur som helst har det varit väldigt givande att få kika in på den miljön man kanske kan hamna i efter utbildningen, om man har tur.

Det blev en kort tid med er här på bloggen. Men det har varit roligt att få dela med oss lite av vår upplevelse av Tekniksprånget på Mölndals bro med er. Då detta är vårt sista inlägg vill vi passa på att rikta ett stort tack till vår avdelning och våra handledare framförallt. De har varit fantastiskt välkomnande och uppmuntrande mot oss. Vi tar avsked nu idag på självaste Lucia, men det kommer inte dröja länge tills vi ses igen. Vi ska nämligen fortsätta arbeta på företaget under våren, men på fjärde våningen istället för sjätte.

Så ni får fortsätta se upp för oss i korridorerna!

Författare

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Tillbaka

Mer från Sverige

Klara & Johan

Tekniksprånget interns

På återseende!
13 december, 2019

Vi är två nittonåringar som kommer att skriva två blogginlägg om hur det är att vara tekniksprångare på Essity. Som nya på ett stort företag så är det många som inte vet vilka vi är och vad vi gör. Låt oss förklara: Jag heter Johan Hjelmér och kommer från Mölnlycke. Jag har länge hållit på […]

Klara & Johan

Tekniksprånget interns

6
Hej Essity!
11 november, 2019

Vi är två nittonåringar som kommer att skriva två blogginlägg om hur det är att vara tekniksprångare på Essity. Som nya på ett stort företag så är det många som inte vet vilka vi är och vad vi gör. Låt oss förklara: Jag heter Johan Hjelmér och kommer från Mölnlycke. Jag har länge hållit på […]

13 december, 2019
11 november, 2019
6
Essity på sociala medier
Mer från Sverige
Klara & Johan

Tekniksprånget interns

På återseende!
13 december, 2019

Vi är två nittonåringar som kommer att skriva två blogginlägg om hur det är att vara tekniksprångare på Essity. Som nya på ett stort företag så är det många som inte vet vilka vi är och vad vi gör. Låt oss förklara: Jag heter Johan Hjelmér och kommer från Mölnlycke. Jag har länge hållit på […]

Klara & Johan

Tekniksprånget interns

6
Hej Essity!
11 november, 2019

Vi är två nittonåringar som kommer att skriva två blogginlägg om hur det är att vara tekniksprångare på Essity. Som nya på ett stort företag så är det många som inte vet vilka vi är och vad vi gör. Låt oss förklara: Jag heter Johan Hjelmér och kommer från Mölnlycke. Jag har länge hållit på […]