Tillbaka

Essity från ett IT-perspektiv!

Published: 2019-05-20 08:42

Hej!

Jag heter Madeleine och detta är mitt första inlägg på Life at Essity bloggen. I detta inlägg kommer jag berätta lite om mig själv, min väg till Essity och vad det innebär att vara GO! Graduate. Jag är 26 år, reser så mycket jag kan och avskyr fisk- och skaldjur. Det som alltid har drivit mig är känslan av att alltid vara på väg. När jag var liten bilade min familj ofta till Italien på sommaren och jag gissar att det är därifrån jag fått det, för vi njöt lika mycket av bilresan som själva resmålet.

Jag har en master i IT-management från Göteborgs Universitet samt en kandidat i Informationslogistik från Linnéuniversitetet. Under mina 5 år på två olika universitet så var det resan framåt och drömmarna om det där häftiga jobbet som drev mig. Jag har alltid stävat efter att ha en varierande arbetsdag, att ha utmanande arbetsuppgifter samt att jobba internationellt. När jag skulle börja på Essity fick jag frågan att börja jobba i Ismaning (utanför München) i sex månader för att sedan komma tillbaka till Göteborgskontoret. Det var ett lätt val för mig, det var bara att åka och så var känslan av att vara på väg tillbaka igen!

Som GO! Graduate IT är jag en del av Essity’s onboardingprogram. Jag har fått möjligheten att arbeta i olika team med olika lösningar inom: Business Intelligence, Sharepoint & O365, Customer & consumer digital experience samt Enterprise Information. Jag har också deltagit i olika moduler med GO!’s ifrån hela Europa och med det också kunnat bygga mitt egna nätverk över Essity globalt. Just nu arbetar jag 50% i Customer & Consumer digital experience och 50% i Enterprise Information. Det är en salig blandning av webbtjänster, IT-lösningar och IT-verktyg med varierande grad av mognad och utmaningar. Det har varit väldigt värdefullt att komma som nybakad från universitetsvärlden och få se olika delar av samma globala organisation. Då det finns tendenser i stora bolag att en hamnar i sin egna bubbla utan någon aning vad som händer i resten av organisationen. Tack vare GO! Programmet har jag en bredare förståelse för Essity som global organisation och den resa vi har framför oss, och så var känslan av att vara på väg tillbaka igen!

I min blogg kommer du kunna läsa om hur det är att jobba med IT på Essity, då vi supportar hela organisationen med olika typer av IT-stöd.

 

Författare

Kommentarer
Göteborgsvarvet 2019- Eufori, tvivel, lycka och trötthet i en salig blandning! - Sofi Vilahamn
22 maj 2019

[…] Starka och modiga kollegor, inklusive min nya bloggkollega Madeleine (läs hennes första blogginlägg här). […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Tillbaka

Mer från Sverige

Madeleine

IT Project Manager

COURAGE.
4 oktober, 2019
Madeleine

IT Project Manager

Essity på sociala medier
Mer från Sverige
Madeleine

IT Project Manager

COURAGE.
4 oktober, 2019
Madeleine

IT Project Manager