Tillbaka

Sista GO! Modulen

Published: 2019-06-06 09:45

GO! Graduates 2017-2019

Förra veckan var jag och mina GO! kollegor i Ismaning (utanför München) för vår sista GO! Modul. Det har alltså gått två år sedan vi började på Essity, vart tog tiden vägen? Under GO! Programmet har vi haft två face to face moduler och en på skype.

Det viktigaste jag tänker ta med mig från GO! Programmet är: Hur vi fungerar som personer, hur vi skapar värde och vikten av att nätverka. Det är viktigt att en ha förståelse för att vi är olika människor, med olika tankepreferenser. Det är lättare sagt än gjort och kanske bör det anses som en inre process. För att komma vidare i denna inre process tror jag det är viktigt att prioritera reflektion och utmana sig själv i denna, för att förstå vad det är som driver kollegan mittemot och hur jag anpassar mitt budskap så att det uppfattas med önskad effekt.

I denna GO! Modul handlade det mycket om värdeskapande. Vi fick själva diskutera hur vårat dagliga arbete skapar värde för Essity. Här nämndes produktionsutveckling, produktutveckling, försäljningsoptimering, marknadsföring som bryter tabun med mera. Vart finns IT och framför allt Business Intelligence i dessa breda begrepp? Överallt! Business Intelligence genomsyrar hela verksamheten och bidrar med att våra kollegor kan fatta bättre beslut i rätt tid och kostnad. Detta är en av anledningarna att jag valde att plugga IT, vi blir mer en integrerad funktion i verksamheten och behovet av att förstå den enorma mängden data vi samlar på oss blir mer kritisk och kopplat till vår konkurrenskraft. Tillsammans skapar vi värde och det var häftigt att ta del av hur vi knyter ihop säcken med våra olika kompetenser och organisationstillhörigheter.

Jag är väldigt glad över det nätverk jag har fått möjligheten att vara en del av. Jag har fått kontakt med kollegor som befinner sig både på kontor och i fabrik, det steget hade varit betydligt svårare utan GO! Programmet. Jag har redan hjälpt en GO! kollega att komma igång med det fantastiska analysverktyget Power BI och fått feedback hur en av våra BI rapporter faktiskt används. Det kan anses litet för världen, men det är viktigt information som inte allt för ofta visar sig i ett konferensrum.

Författare
Dela
Kategorier
Okategoriserade
Dela
Kategorier
Okategoriserade

Kommentarer
Oda
11 juni 2019

Så morsomt å lese Madeleine! Gleder meg til framtidige poster!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Tillbaka

Mer från Sverige

Madeleine

IT Project Manager

COURAGE.
4 oktober, 2019
Madeleine

IT Project Manager

Essity på sociala medier
Mer från Sverige
Madeleine

IT Project Manager

COURAGE.
4 oktober, 2019
Madeleine

IT Project Manager