Tillbaka

Göteborgsvarvet 2019- Eufori, tvivel, lycka och trötthet i en salig blandning!

Published: 2019-05-22 08:13

Här kommer mina reflektioner och race rapport från Göteborgsvarvet 2019 då både jag och många av mina modiga och starka kollegor sprang 21 km runt Göteborg. Tjugoen (!)

Lördagen den 18 maj bjöd på optimala förutsättningar, molnigt, ca 16 grader och syrerik luft- det vill säga perfekt löparväder. Stämningen i Essitys tält innan loppet var på topp, trots några fall av nummerlappshypokondri* (*Nummerlappshypokondri = väldigt vanligt förekommande tillstånd som innebär att löparen upplever olika symtom av varierande grad och intensitet tiden innan ett lopp). Efter en gemensam uppvärmning så startade stax under 200 rosaklädda och mycket laddade Essitykollegor Göteborgsvarvet Halvmaraton (läs mer här om hur vi tillsammans har förberett oss och samlat kraft inför Göteborgsvarvet). Under eftermiddagen, efter dessa lååånga men roliga km, samlades team Essity åter, en efter en för att fira med grillad korv och andra godsaker samt självklart dela våra upplevelser.

Det jag tar med mig från den här dagen är variationen och kraften i våra upplevda känslor och hur dessa resulterar i att gemenskap och relationer stärks och binds samman på ett väldigt speciellt sätt. Kanske har ni också någon gång tänkt på att minnen ofta är förknippade med någon form av stark känsla (positiv såväl som negativ)..?

I lördags, (före/under/efter Göteborgsvarvet) så gjorde jag ett par observationer och samlade in kommentarer under detta temat. Konklusionen är att många, likt mig själv under dagens lopp exponerades för en bergochdalbana av olika känslor. Till exempel Ånger (men varför ska jag göra det här när jag kan stanna hemma i soffan..har jag förresten inte lite ont i halsen..?). Nervositet (Hjälp, vad har jag gett mig in på..). Rädsla/tvivel på den egna förmågan (Shit, jag borde ha tränat mer..jag kommer aldrig att klara det här..). Smärta (well hello mjölksyra och krampande benmuskler..). Trötthet (hur långa uppförsbackar finns det egentligen..). Ännu mer trötthet (nä, nu skiter jag i det här förbaskade skitloppet..jäkla Götaälvs bro). Glädje (men där står ju hen och hejar på mig). Lättnad (inte långt kvar till mål nu..jag kommer nog att klara det här!). Eufori då man passerar mållinjen (Jag är the queen/king of the world!). Stolthet efter den egna prestationen (Jag fixade det! Nu kan inget stoppa mig). Således, en arsenal av olika känslor och sinnesstämningar. Och en otroligt stark känsla av att leva och minnen att spara långt inne i hjärtat.

Här kommer ett lass med bilder från Essitys Göteborgsvarv 2019- inkl våra starka löpare samt olika (starka) känsloyttringar.

Annette, Jan-Peter och Erica i förgrunden (och jag själv längs bak..) som såg till att alla löpare togs emot innan och efter loppet- ovärdeligt insats som jag och många andra värdesätter högt.

Starka och modiga kollegor, inklusive min nya bloggkollega Madeleine (läs hennes första blogginlägg här ).

Gemensam uppvärmning för att erhålla snabba, pigga och uthålliga ben!

Focus & Let’s go!

Obeskrivlig känsla att gå i mål! Här ser ni ett praktexempel på hur ett leende ser ut då densiteten av löpnings-genererade endorfiner i blodet är skyhög. Starkt jobbat!

 Mycket välförtjänta medaljer! Att ha möjligheten att dela den upplevelse som ett halvmaraton ger, är ett fantastiskt sätt att lära känna varandra bättre, peppa varandra och tillsammans bli lite starkare jämfört med igår.

Jag gjorde det!! Yes, YES, YEEEESS!!

Tack Essity för årets Göteborgsvarv! Tack alla som hejade längs banan! Tack till er som lagt ner ett hästjobb på förberedelser och att göra den här dagen till ett fint minne att spara långt inne i hjärtat!

Författare
Sofi Vilahamn

Health and Safety Manager

Sofi Vilahamns blogg

Kommentarer
Att hitta sin sanna motivation till träning.. - Sofi Vilahamn
25 maj 2020

[…] Men först, Göteborgsvarvet, ett av världens största halvmaraton och kanske Göteborgs största folkfest. Att anmäla sig till Göteborgsvarvet, eller andra lopp eller tävlingar, är ett vanligt sätt att kicka igång en träningssatsning och erhålla en extra push i sin motivation. I Göteborg (där jag jobbar) är vi många som varje år ser fram emot vintern & vårens löptränings-grand final och mål Göteborgsvarvet. Här kan ni läsa om hur Essity laddade upp samt tillammans sprang loppet förra året. […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Tillbaka
Sofi Vilahamn

Health and Safety Manager

Följ bloggen

Välkommen till min blogg! Här kommer du att få följa mig i min vardag som Arbetsmiljö- & hälsochef på Essity. Då jag inte jobbar så tillbringar jag helst min tid med min familj, i mina löparskor eller på resande fot. I min blogg hoppas jag att jag både kan inspirera och bidra till fler perspektiv till området ”hälsa”och vad som får oss att må bra och prestera på och utanför jobbet.

Sofi Vilahamns blogg
Essity på sociala medier