Tillbaka

Varför är det viktigt med ett bra klimat?

Published: 2019-11-22 04:25

Hej!

Välkommen till min alldeles egna sida här på Life at Essity! Jag heter Therese Nordin Hällgren och här kommer du att få följa min varierade vardag som en praktikant inom lab. Eftersom detta blir mitt första inlägg som bloggare och då tänker jag att det är lämpligt att introducera mig lite grann.

Jag är 20 år, född och uppväxt i Kållered, och även i Kungsbacka på senare år. Detta gjorde att jag hamnade på Aranäsgymnasiet i Kungsbacka, nära och bra! Efter mina år på gymnasiet tog jag förra sommaren studenten för att sedan försöka klura ut vad jag ville syssla med efteråt. Det leder oss till hur det kommer sig att just jag nu skriver en blogg för Essity. Just nu är jag en del av något som kallas för Tekniksprånget, vilket i det stora hela kan beskrivas som ett samarbete mellan flera (många!) olika tekniska företag. Detta samarbete erbjuder under ett par månader, praktikplatser på företag. Ungdomar som nyligen tagit studenten får då en chans att testa på ingenjörsyrket och förhoppningsvis bli mer intresserade av att t.ex. fortsätta med en teknisk utbildning eller få andra riktlinjer till framtiden. Ett väldigt bra koncept alltså! Eftersom begreppet teknik är så pass brett så kan man alltså hamna på många olika ställen landet över, och jag hamnade här, på kontoret i Göteborg!

Mer specifikt arbetar jag på Incolab, som gör analyser i utvecklingen av inkontinensprodukter för både privat bruk och sjukhus mm. Här har jag varit sedan början av september, med ungefär en månads praktik kvar. Jag hade även turen att få den bästa handledaren på Incolab, nämligen Lovisa som hjälper mig dagligen med allt möjligt. Under denna tid har jag haft nöjet att arbeta med flera arbetsuppgifter och andra personer, och jag har därmed lärt mig en hel del.

Jag och Lovisa

En av mina huvuduppgifter hittills har varit att ta fram en metod för att kunna kalibrera våra klimatloggar som hänger överallt i labben. Klimatet i labben är väldigt viktigt för mätningar, föratt resultaten ska bli pålitliga. Då måste man såklart kunna lita helt på att klimatloggarna mäter rätt och då är det viktigt att ha ett noggrant sätt att kalibrera dem. Själv tycker jag det är väldigt roligt att ha fått förtroende för en så viktig uppgift, och känner verkligen att jag gör nytta! Annars har jag fått labba en del åt utomstående projekt som har behövt lite extra hjälp dessa under månader.

En typisk klimatlogg

Varför jag tycker det är speciellt roligt att ha fått en plats just på Essity är framför allt för att jag i tidigare jobb använt mig av deras produkter inom vården. Det är väldigt intressant att se produkterna från ett annat perspektiv och få en djupare förståelse för hur de är utvecklade och dess funktioner.

Det var lite kort om mig och vad jag gjort hittills, hoppas ni kommer tillbaka för att läsa mer!

Författare

Kommentarer
Ett besök till Edet bruk - Ellen Johansson
20 december 2019

[…] och julen står för dörren. Vår praktik lider nu mot sitt slut och idag är vår sista dag. Therese skrev i sitt förra inlägg om vårt besök till Falkenberg och i detta inlägg tänkte jag dela med […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Tillbaka

Mer från Sverige

Therese

Tekniksprånget Intern

Från kontor till fabrik
10 december, 2019
Therese

Tekniksprånget Intern

Essity på sociala medier
Mer från Sverige
Therese

Tekniksprånget Intern

Från kontor till fabrik
10 december, 2019
Therese

Tekniksprånget Intern