Tillbaka

Framtiden

Published: 2020-10-07 11:22

”Vad ska du göra efter studenten?”

Det är en fråga som man börjar få när man börjar gymnasiet och till smått plågar en under hela ens gymnasietid. Idéer kommer och går som vinden samtidigt som nya ständigt tillkommer. Vad vill jag egentligen? Vad är jag bra på? Vad tycker jag är roligt?

Jag heter Tyra Behre och är en 19-årig nyexaminerad gymnasiestudent. Jag är uppvuxen i Göteborg och har liksom många andra varit osäker på vad jag ska jobba med i framtiden. Jag minns första gången jag hörde talas om yrket ingenjör. Då blev jag nästan lite ställd. Det var i fjärde klass och jag minns att det kändes komplicerat och svårt. Jag har inte haft ett stort teknikintresse under min uppväxt, men alltid varit nyfiken på hur vår omvärld fungerar och den nyfikenheten har bara växt.

På det naturvetenskapliga programmet i gymnasiet ökade mitt intresse för fysik, mest tack vare min lärare. Min ursprungliga plan som var att läsa biomedicin var inte längre aktuell.  Ju mer tid som gick, desto mer kändes ingenjörsyrket rätt för mig och i tvåan bestämde jag mig för att jag skulle göra Tekniksprånget efter gymnasiet. En plan B fanns det inte

Tekniksprånget är ett praktikprogram där Sveriges arbetsgivare tillsammans med regeringen satsar för att säkra vår framtida kompetensförsörjning genom att locka fler ungdomar till högre tekniska utbildningar

https://teknikspranget.se/om-teknikspranget/

Nu ska jag tillägna fyra månader på IT-avdelningen tillsammans med Klara på kontoret i Mölndal. För mig har vägen hit varit trasslig, eftersom det var långt ifrån självklart att min praktik skulle bli av på grund av vår kära vän COVID-19. Men nu är jag äntligen här och kvar för att stanna fram till jul iallafall!

På dagarna arbetar jag och Klara med att samla in krav på hur hemsidan för den nya Liberoklubben ska se ut. Det innebär i stora drag att vi beskriver de nuvarande funktionerna som den aktuella hemsidan har, för att utvecklarna ska kunna designa den nya. Dessutom har vi även träffat många nya människor som berättar för oss vad de arbetar med. Vi har bland annat varit på laboratorierna och introducerats för Tork PaperCircle men hänger även med på olika möten.

Jag vill se så många sidor av Essity som möjligt för att själv få större inblick i vad jag vill jobba med i framtiden. Det är syftet med min praktik. Ett annat syfte är att faktiskt veta mer vad en ingenjör kan syssla efter man pluggat klart på högskolan. Efter min tid på Essity hoppas jag att jag vet det.

Till sist hoppas jag att ni vill följa min blogg under min och Klaras praktik och att ni har det bra tills nästa gång!

Författare

Kommentarer
Charlotte Behre
14 oktober 2020

Grattis till Essity som har fått en så duktig student!
Skall bli roligt att följa dig och din blogg! (-:

Maria Plaza Waldén
09 oktober 2020

Tack för att du delar med dig och välkommen till Essity! 🤗🌸🌻

Ellinor
07 oktober 2020

Välkomna till Essity!

Giulia Salvestroni
07 oktober 2020

Välkommen! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Tillbaka

Mer från Sverige

Tyra Behre

Tekniksprånget Intern / IT

Hejdå!
30 november, 2020
Tyra Behre

Tekniksprånget Intern / IT

Från skolan till arbetet
3 november, 2020
Tyra Behre

Tekniksprånget Intern / IT

Framtiden
7 oktober, 2020
30 november, 2020
1
3 november, 2020
1
7 oktober, 2020
4
Essity på sociala medier
Mer från Sverige
Tyra Behre

Tekniksprånget Intern / IT

Hejdå!
30 november, 2020
Tyra Behre

Tekniksprånget Intern / IT

Från skolan till arbetet
3 november, 2020
Tyra Behre

Tekniksprånget Intern / IT

Framtiden
7 oktober, 2020