Tillbaka

Från skolan till arbetet

Published: 2020-11-03 09:37

Ungefär halva praktiken har passerat och tiden har gått snabbt, även om det känns längesen sedan jag började. Allting känns bra och nu har jag dessutom landat i mina nya rutiner. Om jag skulle fråga Klara skulle hon nog säga att min huvudsakliga rutin är att åtminstone en gång i veckan glömma att ta med min lunchlåda. Varje gång blir jag lika trött på mig själv men det stoppar mig inte från att glömma den igen två dagar senare! Tack och lov har vi vår fantastiska kaféteria och lunchrestaurang här för annars vet jag inte vad jag skulle gjort.

Som nämnt i det tidigare inlägget är jag en nyexaminerad student. Med det sagt kan jag säga att det en stor skillnad mellan att jobba och att gå på gymnasiet. För det första är det skönt, men underligt, att inte plugga. När jag går hem från jobbet behöver jag inte göra något mer hemma. Det är en stor skillnad från skoltiden då man ständigt jagades av plugg.

För det andra har jag nu förstått varför ens föräldrar alltid var trötta när de kommer hem från arbetet. Det är energikrävande att jobba heltid, speciellt i kontrast till tredje året på gymnasiet då jag vissa dagar bara hade en lektion. Under de första veckorna på Essity var jag särskilt trött, mest på grund av alla nya intryck. Jag har aldrig tidigare jobbat med något som jag potentiellt faktiskt kan se mig själv jobba med i framtiden och det är väldigt olikt från min tidigare arbetserfarenhet. Det är det som gör denna praktiken så bra och spännande.

Vad har då hänt sen sist? Jag har varit jätteförkyld och missade min och Klaras CMS-träning. CMS står för Content Management System och det används för att hantera innehållet på en webbplats. Genom min träning skulle vi kunna göra bättre beskrivningar av den hemsidan som vi just nu arbetar med. Utbildningen var på Teams, så när jag blev frisk fick en inspelning som jag tittade igenom. Jag, Klara och Eric var även på IncoLab och följde en laborationsingenjör under en dag. Vi var med på möten, fick en rundtur på de olika laboratorierna och såg på när andra testade olika produkter!

Jenny, laborationsingenjören som vi följde runt, häller här kopparsulfat på en TENA-produkt för att kolla absorption!

Sammanfattningsvis kan man säga att allting flyter på. Besöket på labbet var givande och intressant. Alla vi vill utforska de olika rollerna som finns här för att få större inblick i verksamheten och för att se vad vi tycker är roligt. Det är trots allt den huvudsakliga anledningen varför vi sökte till Tekniksprånget!

Hoppas att ni tar hand om er i höstmörkret!

Författare

Kommentarer
Carl Johan
16 november 2020

Så trevlig läsning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Tillbaka

Mer från Sverige

Tyra Behre

Tekniksprånget Intern / IT

Hejdå!
30 november, 2020
Tyra Behre

Tekniksprånget Intern / IT

Från skolan till arbetet
3 november, 2020
Tyra Behre

Tekniksprånget Intern / IT

Framtiden
7 oktober, 2020
30 november, 2020
1
3 november, 2020
1
7 oktober, 2020
4
Essity på sociala medier
Mer från Sverige
Tyra Behre

Tekniksprånget Intern / IT

Hejdå!
30 november, 2020
Tyra Behre

Tekniksprånget Intern / IT

Från skolan till arbetet
3 november, 2020
Tyra Behre

Tekniksprånget Intern / IT

Framtiden
7 oktober, 2020