Tillbaka

Hejdå!

Published: 2020-11-30 03:52

Julen närmar sig med stormsteg och i dessa ovanliga mörka tider började jag redan för några veckor planera vilka julklappar jag ska köpa till min familj. Min lillasyster var redan klar med alla sina klappar för ungefär tre veckor sedan. Julen inte kommer vara lik någon jul vi haft tidigare, men för mig är det i alla fall en ljusglimt i vardagen. Något att se fram emot. Däremot betyder juletider för mig att min praktik snart är slut på Essity. Det här är tyvärr mitt sista blogginlägg på Life At Essity!

Det främsta som jag får med mig från min praktik är ny kunskap inom IT. Jag kunde till stort sett ingenting innan jag började. Jag skulle inte påstå att jag numera är en IT-expert, men jag kan mycket mer om vad som händer i bakgrunden av till exempel en hemsida. Det är mycket mer än vad jag trodde. En ytterligare sak som jag kommer ha nytta av i framtiden är att jag kan mycket mer om projektprocessen, åtminstone inom IT. När man läser om olika ingenjörsutbildningar står det ofta att man kan efter utbildningen jobba med projektledning. Jag har inte vetat vad det faktiskt innebar, men tack vare praktiken så har jag mycket bättre koll på det.

För det andra vill jag säga att Tekniksprånget har varit väldigt nyttigt och lärorikt. Det har varit väldigt värdefullt att se hur arbetslivet fungerar och hur det är att jobba. Att dessutom erbjudas den erfarenhet som vi tekniksprångare har fått är inte en möjlighet för de flesta nyutexaminerade 19-åringar. Jag tror att det är viktigt att få en inblick i ingenjörsyrket, likaså inblicken i arbetslivet. Man går i skolan i nästan hela sitt liv fram tills mitten av tjugoårsåldern då man plötsligt ska börja jobba, och många har ingen aning om hur det faktiskt kommer vara att praktisera sin titel. Nu vet jag lite mer om det!

Till sist vill jag tacka Essity och Tekniksprånget för denna möjlighet som jag aldrig annars hade fått. Jag vill även tacka till våra handledare, Sylvia och Johanna, som gett mig och Klara uppgifter att sysselsätta oss med. Sedan har också Akshay varit som en extra handledare i ett av våra projekt som har fått utstå dumma och mindre dumma frågor. Slutligen är jag tacksam för Klara som har förgyllt min vardag sedan dag ett.

Det var allt för mig! Men jag kommer gärna tillbaka till Essity ☺

Författare

Kommentarer
Sylvia Jonsson
05 december 2020

Tack Tyra, det har varit ett nöje att få jobba ihop med dig. Jag är helt övertygad att vi kommer se mer av dig på Essity.

Ellinor Karlberg Holst
30 november 2020

Vad roligt att du är nöjd med din praktik på Essity, Tyra! Välkommen tillbaka i framtiden :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Tillbaka

Mer från Sverige

Tyra Behre

Tekniksprånget Intern / IT

Hejdå!
30 november, 2020
Tyra Behre

Tekniksprånget Intern / IT

Från skolan till arbetet
3 november, 2020
Tyra Behre

Tekniksprånget Intern / IT

Framtiden
7 oktober, 2020
30 november, 2020
1
3 november, 2020
1
7 oktober, 2020
4
Essity på sociala medier
Mer från Sverige
Tyra Behre

Tekniksprånget Intern / IT

Hejdå!
30 november, 2020
Tyra Behre

Tekniksprånget Intern / IT

Från skolan till arbetet
3 november, 2020
Tyra Behre

Tekniksprånget Intern / IT

Framtiden
7 oktober, 2020